Favoritpastan.
Efter ett litet önskemål från Katta kommer här receptet på min favoritpasta!
Getostpasta med rödbetor och walnötter 2 pers.
Färsk tagliatelle
Rödbetor 3-5 st (beroende på storlek.)
Grädde av valfri sort, ca. 2.5 dl
Chevré, ca 100 g.
Sockerärtor ca 1 näve.
Walnötter bild: Lagalätt.se
Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är lagom mjuka, skala och skär i klyftor.
Strimla sockerärtorna fint på längden.
Värm upp grädden och smält ned getosten under omrörning, salta, peppra och sila om det behövs.
Koka pastan aldente och blanda den med getostcrémen.
Vänd ned sockerärtor och rödbetorna i pastan.
Strö över walnötter och servera!
Jag föredrar denna pasta helt vegetarisk, men vill du går det ju alldelles utmärkt att tillsätta strimlad oxfilé, biff eller kyckling! Your choice!